A ProGastro Kft. 2004-ben alakult a ProGastro termékek forgalmazására.

A ProGastro Kft. 2004-ben alakult a holland Winclove Bio Industries termékeinek magyarországi kizárólagos forgalmazójaként.

A Winclove (www.winclove.com) már 14 éve foglalkozik probiotikus termékek fejlesztésével és gyártásával. Kutatásaikat szoros együttműködésben végzik több holland egyetemmel.

Létrehozták 'A bélflóráért' tudományos alapítványt (www.gutflora.org), mely folyamatosan követi a nemzetközi szakirodalmat, kongresszusokat, lehetőséget teremt a folyamatos kapcsolattartásra a probiotikumok iránt érdeklődők számára az egész világon.

Az általuk gyártott készítmények összetétele is tudományos alapokon nyugszik. A szakirodalomban jól ismert tény, hogy a különböző hasznos baktériumoknak, különböző feladata van a szervezetünk működése szempontjából. Így a különböző okból kialakult bélflóra károsodások esetén hasznos, ha azokkal a jótékony baktériumokkal segítünk, melyeknek van hatása az adott 'problémára' (pl.: az antibiotikumok okozta hasmenés fő oka a Clostridium difficile nevű kórokozó túlzott elszaporodása, ezért olyan készítményt kell választani, mely meggátolja ennek a baktériumnak a káros hatásait).

A gyártó cég nagyon fontosnak találja, hogy készítményeik hatékonysága tudományosan megalapozott legyen, a készítmények vizsgálatokkal igazoltan biztonságosak és stabilak.

A gyártás megfelel a nemzetközi követelményeknek (HACCP).

A Winclove Bio Industries kutatásait rendszeresen nemzetközi szaklapokban publikálja.

A ProGastro Kft. elkötelezett a probiotikumok népszerűsítése, szakszerű alkalmazása iránt.


Fontosnak tartjuk, hogy a készítményeink választását, alkalmazását hiteles szakmai információk irányítsák. Munkánkat nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekből álló tanácsadó testület segíti a belgyógyászat, gasztroenterológia, gyermekgyógyászat, bőrgyógyászat és sportorvostan szakterületéről.


Magyarországon jelenleg 4 különböző összetételű terméket forgalmazunk:

- ProGastro Start
- ProGastro Immun-Aktív
- ProGastro 825
- ProGastro KID


Dr. Pelle Judit
ügyvezető igazgató